top of page

Digitala Lagkassan sluter avtal för digital identifiering med Freja eID

Från och med den 2 maj måste du som är kassör/användare av vår tjänst logga in med Freja eID.

Vi på Digitala Lagkassan jobbar kontinuerligt med att förbättra användarvänligheten samt addera nya smarta lösningar till tjänsten. Avtalet med Freja eID innebär att Digitala Lagkassans alla användare kan identifiera sig med Freja eID till e-tjänsterna för optimal säkerhet och användarnytta.


För att förenkla och förbättra både inloggningsprocessen och säkerheten kommer vi inom närmaste veckorna att aktivera Freja eID. För användare som är Superadmin eller Kassör och därmed kan genomföra utbetalningar från Digitala Lagkassan så kommer det krävas att ni loggar in via Freja eID.

Utbetalningarna kommer sedan också verifieras genom autentisering med Freja eID. För övriga behörighetsnivåer kommer det fortsatt vara möjligt att logga in via eget lösenord men så klart också med Freja eID.


Vad är Freja?

Freja eID är ett statligt godkänd e-legitimation. Freja eID är även en fysisk id-handling i mobilen för användning exempelvis vid paketutlämning och apoteksärenden.


Varför just Freja?

Freja eID är en modern lösning för legitimering som innehåller många bra funktioner. Freja är sedan tidigare samarbetspartner till Riksidrottsförbundet och flera andra idrottsförbund och jobbar aktivt för att digitalisera idrottsrörelsen vilket passar väldigt bra in med vår egen verksamhet!


Hur skaffar jag Freja eID?

Det är enkelt att komma igång med Freja. Ladda ner Freja eID Appen gratis via App Store eller Google Play. Läs instruktionerna eller se filmen på länken Skaffa Freja eID - Freja eID


Vilken nivå på Freja eID krävs?

För den som är Superadmin eller kassör krävs nivå 2. Dvs ni laddar ner Appen och styrker er identitet med bild på ID handling. Självklart funkar även nivå 3 (eID Plus) som är högsta säkerhetsnivån men då krävs det fysisk kontroll och att ni besöker t. ex ett ATG ombud för att få hjälp med detta. Freja eID plus kan också användas till flera offentliga myndigheters e-tjänster.


När börjar identifiering med Freja att gälla?

Lansering av Freja eID sker den 2/5, 2022 och vi rekommenderar att ni som är superadmin eller kassör redan nu laddar ner Appen så att ni kommer igång ordentligt.


Vid teknisk support kan ni kontakta oss via team@digitalalagkassan.se eller mobiltelefon:

072-077 22 98


För övriga frågor runt Freja eID vänligen kontakta gärna mig: rikard@digitalalagkassan.se eller ring på 070-592 79 30.


Vänligen


Rikard och teamet på Digitala Lagkassan