top of page

Samarbete med Ettanfotboll tar vid

Ettanfotboll har sedan fjolåret ingått samarbete med Digitala lagkassan. Här berättar Rickard Lönn mer om tjänsterna som företaget erbjuder i syftet att bland annat stärka föreningarnas ekonomiska hållbarhet.


Förra veckan genomfördes Ettanfotbolls nätverksträffar på temat marknadsutveckling. Närvarade gjorde bland annat Digitala lagkassan som inför föreningarnas representanter presenterade sin tjänst för en enklare hantering av lagkassor. Kort sammanfattat erbjuder Digitala lagkassan en enhetlig och strukturerad tjänst för hantering av lagkassor inom en förening. Ett område som inte allt för sällan kan vara svårt att hålla reda på. Rickard Lönn, som är handbollsspelare på elitnivå, berättade genomgående om företagets vision och vad man erbjuder Ettans föreningar.


– Väldigt brett är vår vision att vi vill vara med och driva den digitala utvecklingen i föreningssverige, att hjälpa föreningar att förbättra sin totala ekonomi. Sättet vi gör det på är att skapa en tjänst där föreningarna kan följa alla regler och lagar samtidigt som man sparar tid och tjänar pengar.


– En del som vi tycker är viktig är att skapa en transparens mellan förening, lag och föräldrar och att alla gör på samma sätt. Digitala lagkassan gör att alla lag hanterar lagkassan på samma sätt, man får bort alla privata bankkonton som används för hanteringen av lagkassan. Föräldrar slipper ha tusentals, ibland hundratusentals, kronor på sitt bankkonto.

Har man varit verksam inom en förening bär man kanske på erfarenheten att hanteringen av lagkassan kan vara undermålig. Det var av sådan erfarenhet, och frustration, som idén om att skapa Digitala lagkassan föddes.


– Det började med att allting kom ur våra egna erfarenheter, då gjorde vi en marknadsundersökning där vi intervjuade många personer inom olika roller i föreningar. Att hanteringen av lagkassor var ostrukturerad var sant för oss och det är sant för många andra. Det började i en egen frustration och då ville vi dubbelkolla det med marknaden, säger Lönn.

Förhoppningen är att samarbetet mellan Ettan och Digitala lagkassan ska hjälpa föreningarna i deras ekonomiska och organisatoriska hållbarhetsarbete, ett arbete som intresseorganisationen Ettanfotboll har lett under de senaste åren.


– Digitala lagkassan är ett system som hjälper föreningarna att få kontroll på sina lagkassor och man samlar allting på samma ställe. Det är en långsiktig lösning och som inte behöver ändras på beroende på kassören. Det ger lagen en möjlighet att spara tid och samtidigt tjäna pengar.


– Vi tycker att det är jättekul att Ettanfotboll har fokus på hållbarhet och hållbar ekonomi, att försöka skapa rutiner och strukturer för att få en långsiktigt hållbar förening som kan växa. Det går väldigt bra in i det vi fokuserar på så det känns en väldigt bra matchning för oss, det tycker vi är jättekul, avslutar Rickard Lönn.


Denna intervju är tagen från Ettanfotbolls hemsida och du hittar orginalsidan via denna länk: Ettanfotboll » Digitala lagkassan: ”Vi vill hjälpa föreningar att förbättra sin ekonomi”

bottom of page